Vinnaren av Medtech4Health Innovation Award 2018 kommer från Skåne!

 

För andra året i rad delades Medtech4Health Innovation Award ut under Swedish Medtechs årsmöteskonferens den 16 maj 2018.

Vinnarna av Medtech4Health Innovation Award 2018 kommer från Skåne och är teamet som skapat och utvecklat Easy Diabetes, ett AI-baserat beslutsstöd för bättre diabetesbehandling. Det är ett teamarbete med bland andra Lunds universitet, Diabetescentrum, Region Skåne, patientföreningar och andra grupper. Eldsjäl och språkrör är Damon Tojjar, som även sitter i styrelsen för Medicon Bridge.

Årets prisutdelare och tillika jurymedlem, Region Skånes forskningschef Hannie Lundgren betonade att det är ett viktigt pris för entreprenörer som förbättrar för patienterna, underlättar för personal inom vården och som inte ger er utan tvingar oss att se på vården med nya ögon.

Ett stort GRATTIS säger vi på Medicon Bridge till Damon och kollegor.

Missa inte filmerna som presenterar alla finalisterna.

 

Foto: Bosse Johansson

Senast ändrad: 18 maj, 2018